בריאות וספורט

מהי סוכרת הריון? ומהם התסמינים שלה?

סוכרת הריון מה היא?

סוכרת הריון כמו שהיא, מופיעה אצל נשים במהלך ההריון.
בין 2%-10% מהנשים יפתחו סוכרת במהלך ההריון, לרבות נשים בריאות בדרך כלל, שלא היה להן שום רקע על מחלה זו בעבר, כלומר רמת הסוכר שלהן בדם תהיה גבוהה יותר ממצב רגיל. יש שני סוגי סוכרת הריון- סוכרת שאובחנה במהלך ההריון, שהיא "סוכרת הריון" והסוג שני היא סוכרת שאובחנה זמן קצר לפני ההריון.
אז מה בעצם הסיבה לכך? הורמונים שהגוף מפריש במהלך ההריון מכבידים על הייצור של האינסולין בלבלב ,שתפקידו הוא מן מעבר של הסוכר אל התאים וכך רמות הסוכר נשארות מאוזנות ובתהליך התקין שלהן מייצרות אנרגיה. אבל נשים במהלך ההריון, שהלבלב שלה לא מצליח לייצר מספיק אינסולין עקב הכבדה של ההורמונים, רמת הסוכר נשארת גבוהה.

האבחון, והסיכונים בכך?

רב הנשים לא ירגישו כלל שום תסמינים, ולכן יש לפנות לגורם המקצועי לבדיקה מעמיקה.
קיימים מספר סיכונים שאפשר להעריך שיש קשר בינם לבין התפתחות סוכרת הריון אך לא ניתן להוכיח זו בוודאות. הסיכונים הן:
• חוסר בפעילות גופנית
• עודף משקל ולחץ דם גבוה
• הפלות, ולידת עובר ללא רוח חיים.
• סוכרת לכל סוגיו בקרב המשפחה
• שחלות פוליציסטיות
• סוכרת הריון בלידות קודמות

במידה ואת חוששת שאת נמצאת בסיכון, ניתן לבצע בדיקת "העמסת סוכר" אשר מתבצעת בחלקו השני של ההריון בין שבועות 24-28 להריון, במידה אכן מדובר בסוכרת הריון יש להיות במעקב צמוד לאורך כל ההריון.

האם יש סיכונים עבור האישה עקב סוכרת הריון?

כן. האישה יכולה לפתח במהלך ההריון "רעלת הריון" ולחץ דם גבוה
כמו כן, לפתח סוכרת סוג 2 במהלך חייהן, ניתן לראות כי 15-75% נשים אשר התגלה אצלן סוכרת הריון פיתחו סוכרת במהלך חייהן.
נשים אשר פיתחו סוכרת לפני ההריון אך לא ידעו זאת, כנראה הסוכרת לא תחלוף לאחר הלידה.

ואיך סוכרת זו משפיע על העובר שלי?

לרב, אין השפעה בכלל התינוקות נולדים בריאים. אך גם כאן, ניתן לראות שיש מספר סיכונים.

• גודל העובר מעל הממוצע- 4 ק"ג לערך וזו מפני שרמות הסוכר אינן מאוזנות ומגיעות בכמויות גדולות לעובר במהלך ההריון, וכך יכולים להיווצר סיבוכים במהלך הלידה כמו- לידה קיסרית, קרעים/חתכים בנרתיק ושימוש במכשירים.
• סיכון בלידה מוקדמת
• השמנת יתר/משקל עודף- קיימים מחקרים אשר מראים שקיים קשר בין סוכרת הריון להשמנה בהתבגרותם.
• צהבת
• סוכרת סוג 2 במהלך חייהם.

במידה והתגלתה סוכרת הריון, האם יש טיפול או מניעה?

ניתן למנוע או להקטין את הסיכוי לסוכרת הריון, על ידי שמירה על אורח חיים בריא לפני כניסה להריון. כמו פעילות גופנית, תזונה בריאה ומאוזנת, וירידה במשקל.

במידה והתבשרת כי את סובלת מסוכרת הריון, מומלץ לעבור לתזונה דלת פחמימות וסוכרים, לאכול יותר פחמימות בעלות ריכוז גליקמי נמוך , להרבות באכילת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, כגון קטניות על סוגיו,דגנים מלאים, ירקות עליים וירקות ירוקים דלי פחמימות. יש להגביל את כמות הפירות ל 1-2 יחידות פרי ביום, ולהמעיט במיוחד באכילת פירות מתוקים במיוחד כגון אבטיח, מלון, בננה, מנגו, ענבים ותפוחים. לשים דגש על ארוחות מסודרות במהלך היום.
ניתן על ידי איש מקצוע בתחום לבנות תפריט המותאם באופן אישי ופרטני עבורך, ולהיות במעקבו במהלך ההריון. כמו כן, מומלץ לעסוק בפעילות גופנית המותאמת עבורך בשלב זה , כמו הליכה, פילאטיס וכו'.
במקרים מסוימים הרופא ימליץ על זריקות אינסולין.

אך יש גם טיפול טבעי

אפשרי לטפל בסוכרת הריון בצורה טבעית, ע"י תוספי תזונה וצמחי מרפא המאזנות את רמות הסוכר בדם ואינן גורמות לתופעות לוואי, כמו פורמולת "קונטרול" של חברת נטורל סין אשר ניתן לראות תוצאות כבר בשבוע הראשון, מאזנת את רמת הסוכר בדם , עוזרת בייצור האינסולין בלבלב. אחד ממרכיביו הוא צמח הקופטיס הסיני אשר ידוע בנטרול רעלים וניקוי הצטברות לחות בתאי הגוף.

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close